Bıyık bazı insanlar için oldukça özel ve önemli yeri olan yapıdır ve seyrek olması ya da hiç olmaması bu kişiler için oldukça büyük sorun olabilir. Estetiksel açıdan oldukça değişim katan bıyık hiç çıkmıyor, seyrek çıkıyor ya da herhangi bir yanık ya da yara izi sebebiyle tamamlanamıyorsa kişiler bunu kendilerine oldukça dert edebilirler. Ancak günümüz imkanları ve teknolojisinde bıyık ekimi mümkündür, bu gibi sorunlar kolayca çözülebilir.

Kimlere Bıyık Ekilebilir?

  • Köselik (Hiç çıkmayan)
  • Seyreklik
  • Yara, Yanık, dikiş izi
  • Saçkıran dolayısıyla bir kısmının dökülmesi, bir daha çıkmaması
  • Bir tarafın diğer taraftan daha seyrek ya da ince olması

Gibi durumlarda ekimi ile çözüme ulaşmak mümkündür. Bıyık ektirmeyi düşünen kişilerin bu konuda araştırmalarını oldukça ayrıntılı ve ince yapmaları gerekmektedir.

Daha güzel bıyıklara sahip olmak isterken eskisinden daha kötü görünüme sebebiyet vermemek için ekim yaptıracağınız merkez ve doktoru mutlaka incelemeli hangi yollarla, yöntemlerle ekim yaptığından emin olmanız gerekmektedir.

Bıyık Ekiminde Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

– Köklerin mümkünse boyun kısmında ki fazlalık kısımlardan alınması gerekir. Çünkü sakal, bıyık kıllarının yapısı aynıdır. Böylece oldukça doğal olacaktır. Eğer mümkün değilse kökler ense kısmından alınmalıdır.

– Kökler tekli tekli alınmalı, tekli ekilmelidir. 2-3 kök aynı deliğe ekilmemelidir. Bu tarz yapılan ekimlerde 3 kılda aynı delikten çıkarak demet şeklinde görünecek ve sizi sıkıntıya sokacaktır.

– Kökler mevcut bıyık varsa onların açısına göre ekilmeli yoksa 25-30 derece açıyla ekilmelidir. Daha dik konumda ekildiğinde kişi bıyıklarını uzattığında çalı gibi karşıya doğru çıkacaktır.

– Ekim işlemi asla ama asla kanal açılarak yapılmamalıdır. Kanal açma aletleri 2.5mm boyutlarında ki kesiklere sebebiyet verdiği için ciltte çukurluk yapacaktır. Bu da tabi ki kötü görünüme neden olacaktır. Ekim işlemi 0,6mm boyutunda ki kesici olmayan delici iğneler yardımıyla yapılmalıdır. Bu şekilde yapılan ekimlerde kişi tabiri caizse sinek kaydı tıraş olsa bile cildinde hiç bir çukurluk söz konusu olmayacaktır.

– Ekim işlemini doktorun kendisi yapmalı asistanlara bırakmamalıdır. Çok dikkat edilmesi gereken ayrıntılı işlem olduğu için bu konu oldukça önem teşkil etmektedir.

– Kökler alındığında bekletilmeden hemen dikilmelidir. Bekletilen kökler oksijensiz kalacağı için ölebilir.

Üstte sıralanan kriterlere harfiyen uyulduğu, dikkat edildiği taktirde bıyıklarınız uzayacak, kişiler baktığında oldukça doğal duracaktır. Uygun teknikle yapılan ekimin doğaldan ayırt edilmesi zordur. Belirttiğimiz faktörleri dikkate almayan şekilde ekim yapan bir merkezin yaptığı ekimden sonra çıkan bıyıkları aşağıda ki fotoğrafta görebilirsiniz.

Açılara dikkat edilmeden rastgele yapılan bir ekim doğrultusunda ne kadar kötü göründüğünü sizde kolayca fark edeceksiniz. Hemen aşağıda da bıyıkları oldukça seyrek olan birinin kliniğimizde ekim yaptırması sonucunda sahip olduğu bıyık fotoğrafını görebilirsiniz.

Deneme Bıyık Ekimi

Ekim ile ilgili tereddüt varsa az sayıda kök ekilerek akla takılan tüm soruların cevabı net bir şekilde alınır, alınan bu sonuca göre daha fazla ekim yaptırılır.

İletişim Bilgileri Arayın WhatsApp'tan Sor