Ben Aldırma Fiyatları Ne Kadar?

Geçmişte yalnızca ameliyat ile yapılabilen ben aldırma işlemi günümüzde ameliyatsız yöntemlerle kolay ve kısa bir sürede yapıldığı gibi hastanın cildinde neredeyse iz kalmayacak derecede yapılabilmektedir. Radyo frekans ismi verilen yöntem sayesinde benleriniz 3-4 dakika kadar kısa bir sürede buharlaştırılır ve cildinizde herhangi..

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması) Nasıl Geçer?

Makat bölgesinde meydana gelen herhangi bir rahatsızlıkta ilk akıllara gelen hemoroid yani basur hastalığıdır. Çünkü insanlar makat bölgesinde yalnızca basur hastalığının oluştuğu sanır. Aslında hemoroid dışında bir çok rahatsızlık ve problem oluşabilir. Anüste birdenbire meydana gelen bir ağrı oluştuğunda bu büyük olasılıkla basur değil anal..

Basur Memesi Neden Olur, Nasıl İner?

basur memesi neden olur nasıl geçer

Basur memesi ve makat bölgesindeki diğer şişlikler genellikle “meme” kelimesi ile tanımlanır, muhtemelen hayvanların meme başına benzediği için böyle bir tanımlama yapılmıştır. Öncelikle buradaki çıkıntı şeklindeki şişlikleri yani meme olarak tanımlanan yapıları ele alalım. Makattaki Geçici Şişlikler (bunlar kendiliğinden ortaya çıkar ve kendiliğinden eski haline döner)– Anal hematom (makatta pıhtı toplanması)– Tromboze hemoroid (hemoroidin içinde […]

Mikro Cerrahi İle Varis Tedavisi

mikro cerrahi varis tedavisi

Varis uzun yıllardır toplumun büyük bir kesiminde görülen bir hastalıktır. Yapılan araştırmalar yetişkin insanların yaklaşık olarak %20sinin hayatı boyunca az veya çok varisleri olduğunu tespit etmiştir. Ayrıca aynı çalışmada ileri yaşta ve kadın cinsiyetinde olan bireylerin %46sında varis hastalığı bulguları gözlendiğini tespit etmiştir. Varis hastalığı uzun yıllardan beri cerrahi yolla tedavi edilmiştir. Ancak günümüzde geliştirilen […]

Ameliyatsız Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır için kısaca derinin kalınlaşması denilebilir. Bu kalınlaşmayı herhangi bir darbe ya da zedelenmeden dolayı vücut, koruma amaçlı sağlamaktadır. Şöyle ki; Ayağınıza büyük gelen bir ayakkabı giydiğiniz zaman her attığınız adımda ayağınız içinde oynayacak ve ayakkabıya sürtecektir. Bu durumun sinyallerini alan vücut ise burada..

Makat çatlağı neden olur, nasıl tedavi edilir?

Makat çatlağı, hemoroid’ten sonra en sık karşılaşılan makat hastalığıdır. İnsanlar makat bölgesinde yalnızca basur rahatsızlığı olduğunu sanır ya da bu bölgede herhangi bir rahatsızlık oluşabileceğinden tamamen habersizdir. Makat Çatlağı Nedir? Makat çatlağı tıpta anal fissür, halk arasında ise makat yırtığı, makatta çatlak gibi isimlerle..

Basur Belirtileri Nelerdir?

Tüm sağlık problemlerinde erken tanı en önemli faktördür. Çünkü erken farkına varılan rahatsızlıklarda kişi en az şikayete maruz kalabileceği gibi tedavisi de daha kolay olmaktadır. Makat hastalıklarında gözlemlenen şikayetler normal ya da gelip geçici olmayacağından boş verilmemelidir. Kanama, ağrı, kaşıntı, apse ve akıntı gibi..

Makat Çatlağı İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Sitemizde bulunan yazılarımızda makat bölgesinde bir çok hastalık bulunduğundan bahsetmiştik. Bu hastalıkların içinde basurdan sonra en fazla karşılanı ise makat çatlağı problemidir. Makat çatlağı tıp diline anal fissür olarak tanımlanır. Küçük cam ciziği şeklinde ki yırtılma resmen kişiye ızdırap olmaktadır. İlk başladığı günlerde önlem alınırsa..

Kıl Dönmesi Neden Olur, Belirtileri, Sebepleri ve Tedavisi

Kıl Dönmesi Nedir? Tıpta pilonidal sinüs (PNS) ismi verilen hastalık kalçanın hemen üstünde meydana gelen apse ve kıl yumağına verilen isimdir. İlk olarak Mayo tarafından 1833 yılında tanımlanmıştır. Kıl dönmesi ismi verilen kapsülün içinde genellikle saç, elbise tozu, cilt kalıntıları ve benzeri yabancı cisimler bulunmaktadır.

Siğil Ne Zaman Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Siğil bebekler dahil her yaşta ki insanda olabilecek bir problem olup, mikrobik bir hastalıktır. Kişinin kendi kendine bulaştırabileceği bir problem olduğu gibi başka insanlara bulaşması da söz konusudur. Siğil konumuza önce neden ve nasıl oluşur anlatarak başlamak isteriz. Siğil Neden Olur? Siğil az evvelde bahsettiğimiz üzere..

İletişim Bilgileri Arayın WhatsApp'tan Sor