Geçmişten günümüze halk arasında ben aldırmak kanser yapar gibi bir inanış vardır. Fakat bu yalnızca rivayetten başka bir şey değildir.
Alınmış olan benin kanser yapma olasılığı sıfırdır. Asıl vücut üzerinde duran benin kanserleşme riski daha fazladır.
Yazımızın akışında bahsettiğimiz gibi ben aldırmak için ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler bulunmaktadır. Bu manada ameliyatsız yöntemlerin avantajları oldukça fazla olduğundan daha fazla tercih ve tavsiye edilmektedir.
Lazerle Ben Tedavisi
Yüzeysel yani kabarık olmayan benlerin tedavisinde önerdiğimiz ve tercih ettiğimiz yöntem elektrik enerjisinin ısı enerjisine dönüşmesine olanak tanıyan lazer yöntemidir. Bu cihaz aracılığıyla yapılan yüzeysel benlerin alınma işleminde başarı oranı yüksek olup, herhangi bir iz de kalmamaktadır.
Radyofrekansla Ben Tedavisi (Buharlaştırarak Ben Aldırma)
Bir çok sağlık probleminin tedavisinde söz konusu olan radyo frekans nevüs tedavisinde de başarısını göstermektedir. Elektrik enerjisinin radyo dalgalarına dönüşmesi ile uygulanan bu yöntemde yüzeysel ve kabarık benler buharlaştırılarak yok edilir. 3 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleştirilen bu işlem herhangi bir kesi, dikiş ya da pansuman gerektirmediğinden oldukça avantaj sağlar.
Bu bilimsel olan yöntemlerin dışında gerek internet gerekse çevreden benlerin yok edilmesi için çeşitli yöntemler öğrenilebilir. Örneğin evde uygulanabilecek ben tedavisi için bitkisel kürler bulunmaktadır. Aynı zaman da bir çok kişi de benlerini ip bağlayarak kendileri koparmaya çalışmaktadır. Bu yöntemler kesinlikle çağ dışı olup aynı zamanda risk oluşturabilirler. Bu sebeple denenmemeli ve asla benlerle oynanmamalıdır.
Ben Aldırmak İz Bırakır mı?
Bu sorunun cevabı uygulanacak olan yöntemle doğru orantılıdır. Yani direk olarak evet veya hayır demek son derece yanlış bir yanıttır. Örneğin ameliyat ile alınan benlerin yerinde dikiş izi kalacak ve benden daha fazla rahatsız edici bir görünüme sebep olabilmektedir.
Fakat lazer ya da radyo frekans gibi yöntemlerle alınan benlerin yerinde herhangi bir iz kalmamakta ya da sivilce izinden çok daha belirsiz bir iz kalabilmektedir. Bu kalacak olan belli belirsiz iz sohbet mesafesinden anlaşılmayacak düzeydedir.
Ben yani tıbbi ismiyle nevüs bebeklerden yetişkin insanlara tüm herkeste doğuştan ya da ergenlik döneminde ortaya çıkan iyi huylu cilt problemleridir. Dairesel ve oval şekillerde vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler.
Bazı insanların dudak ya da çenelerinde bulunan benler kişiye özel bir özellik katabilir. Bunun yanı sıra diğer insanlarda da rahatsız edici pozisyonda olabilirler. İnsan vücudunda 40 adet et beni gayet normal sayılabilmektedir.
Benlerin günümüzde henüz tam olarak neden oluştuğu hakkında bilimsel bir bilgi yoktur. Her ne kadar cilt kanserine yol açma ihtimali olsa da, bugün bu sebepten meydana gelen kanserden hayatını kaybeden kişi sayısı oldukça azdır.
Bu anlamda herhangi bir risk oluşturmamak ve hayati tehlikeye yol açmamak için mevcut benler çok geç olmadan erken bir zamanda aldırılabilir.
Ben Neden Olur?
Her ne kadar benlerin neden oluştuğu bilinmese de uzmanlar tarafından ortak tahminler bulunmaktadır. Cilde renk verme özelliği olan melanin isminde ki madde, melanoasit hücreleri tarafından oluşturulmaktadır.
Normal şartlarda insan vücuduna eşit bir şekilde dağılarak rengini veren bu madde sebebi bilinmeyen bir şekilde gruplaşarak tek bir noktada buluştuğunda nevüs yani ben oluşumuna neden olmaktadır. Bu grubun yoğunluğuna göre de büyük ya da koyu renkli vakalar meydana gelebilir. Az önce de belirttiğimiz üzere benler saçlı deri ve genital bölge dahil olmak üzere vücudun tüm her yerinde ortaya çıkabilirler.
Benleri Aldırmak Gerekir mi?
Benler sabit renkte ve boyutta durduğunda herhangi bir risk oluşturmazlar. Fakat bulundukları noktada kayma, renk değişikliği veya büyüme farkedilirse mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Bazı benler de düşük olasılıkla olsa da zaman içerisinde kendiliğinden küçülerek kaybolabilirler.
Bir çok ben yeri itibariyle kişileri oldukça rahatsız edebilirler. Örneğin pantolonun kemer kısmına denk gelen benler sıkıştığından dolayı büyük ölçüde sorun oluşturabilir. Bu tarzda ki rahatsız edici benleri aldırmak doğru bir hamle olacaktır. Bunun dışında estetik olarak kötü görüntüye sebep olan benlerde aldırılabilir.
Ben Çeşitleri Nelerdir?
Renksiz, koyu renk, kabarık, yüzeysel, büyük, küçük, kıllı ve kılsız gibi insan vücudunda bir çok ben oluşabilir.
Ben Aldırma (Tedavisi) İçin Hangi Doktora / Bölüme Gidilmelidir?
Bir çok hastalık veya küçük problemler için gidilmesi gereken ayrı branş ve uzmanlar bulunur. Konu nevüs yani ben olunca gidebileceğiniz iki ayrı branş bulunmaktadır. Bunlar plastik cerrahi uzmanı ve genel cerrahi uzmanıdır. Bu branşlarda görev yapan uzmanlar ben tedavisi yapabilmektedir. Fakat bu noktada diğer önemli olan bir konu ise tedavinin hangi yöntemle ve nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmaktır.
Şöyle ki bazı doktorlar görev yaptıkları kurumun şartlarının teknolojiye uygun olmaması sebebiyle tedaviyi ameliyatlı yöntemlerle yapmaktadır. Fakat ben tedavisi ortalama 3-5 dakika içerisinde ameliyatsız herhangi bir kesi, dikiş, pansuman veya benzeri dezavantajlar olmadan mümkündür. Bu anlamda ameliyatsız yöntemlerle tedavi sağlayan plastik cerrahi ve genel cerrahi uzmanları tercih edilebilir.
Ben Aldırma İşlemi Kaç Dakika Sürer?
Ben alma işlemi benin yapısına ve uygulanacak yönteme göre değişir.
Ameliyatsız yöntemler lezyonun büyüklüğüne göre 1-3 dakikada tamamlanır, sonrası yara bakımı, pansuman gibi uygulamalar gerekmez, hasta aynı gün veya ertesi gün banyo yapabilir. İşlem sonrası önerilen Kutalin Krem günde 3-4 defa ince bir tabaka halinde sürülür. İyileşme tamamlandığında fark edilir iz kalmaz.
Ameliyatla tedavi çok daha farklıdır, işlem 15-30 dakika sürer. Ben ve etrafı bölgesel olarak uyuşturulur, yine bölge antiseptik solüsyonlarla temizlenir, neşterle benin etrafındaki sağlıklı doku derin plana kadar kesilir, işlem sonrası olan açıklık dikişlerle ya da yapıştırıcı ile kapatılır. Gizli dikiş ile kapatılmazsa balık kılçığı şeklinde iz kalır. Estetik dikişle veya yapıştırıcı ile kapatılırsa çizgi şeklinde iz kalır. Kalan iz miktarı benin çapının iki katından büyüktür ve ameliyat izi şeklinde görünür.
Ben tedavisinden sonra yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Ben tedavisinden sonra şunlar önem arz eder;
- İyileşme süresi
- İyileşme boyunca oluşan görsellik
- Mikrop kapma riski
- Sonrası oluşacak iz miktarı
- Leke oluşarak 2. seans gerekmesi ihtimali
Bazı kurallara dikkat edilirse bu sorunlar minimize edilebilir.
Tedaviden sonra kullanılacak ilaçlar bu süreçlere olumlu etki yaparlar ve doktorun önerdiği veya yaygın olarak kullanılan ürünler kullanılmalıdır.
Kullanılacak yara kremi şu etkilere sahip olmalıdır
- İyileşmeyi hızlandırmalıdır.
- Mikrop öldürücü etkili olmalı ve iltihabı önlemelidir çünkü iltihaplanma iz kalma ihtimalini arttırır
- Yara yeri güneş ışınlarıyla leke yapma eğiliminde olduğu için güneşten korumalıdır.
- İz kalma ihtimalini azaltmalıdır.
- Özellikle ben tedavisi sonrası, küçük yaralanmalar, küçük ameliyatlar, yüzeysel yanıklardan sonra bu tür sorunları önleyen Kutalin Krem içeriği ile dikkat çekmektedir.
- Kutalin Krem içeriği incelendiğinde mikrop öldürücü klorheksidin ve dexpanthenol içeriği Bepanthen Plus Krem ile, Triticum vulgare Fito Krem içeriğiyle, Hamemelis virginiana Hametan Kremin içeriği ile aynı oranda bulunmaktadır.
- Bunlara ek olarak güneş koruyucu suncat MTA bulunmaktadır.
Bu içerikli bir kremin yukarda yazılan sorunların yaşanmaması beklenir.
Kutalin Krem Nasıl Kullanılır?
İşlemden hemen sonra başlanabilir. İnce bir tabaka sürmek yeterli olur. Sonraki dönemde günde 3 – 5 defa ince bir tabaka uygulanmalıdır. Krem kuruyup tabaka oluşturduysa ertesi günden itibaren krem uygulamadan önce yıkayarak önceki krem uzaklaştırılmalı çıplak yaraya sürülmelidir. Krem sürdükten sonra yaranın pansumanla kapatılmasına gerek yoktur.
Ücretsiz Muayene!
İstanbul Bakırköy, Kadıköy, Şişli – Ankara Kızılay, İzmir Konak, Antalya Muratpaşa ve Bursa Nilüfer’de bulunan IDEA Kliniklerde ben muayenesi tüm hastalara tamamen ücretsiz yapılmakta olup, tedavisi de ameliyatsız yöntemlerle yalnızca 3 dakikada gerçekleştirilmektedir. Tedavisi için SGK’lılardan %50 indirimli tedavi ücreti talep edilmektedir.
İlginizi çekebilir: Ben Aldırdıktan Sonra İz Kalır mı?
Hocam Ankara’dan yazıyorum benım dudak altımda cenemdekı ben buyufu görenler sivilce zannedıyor borde sag bacagımda uyluk kesımınde var aldırmak istiyorum en uygun hastane nerde yaptıra bilirim
Merhaba,
Ankara kliniğimize gelirseniz tedavinizi yapabiliriz. Ankara kliniğimizin iletişim bilgileri: Idea ANKARA (Kızılay)
Türkkonut – Yener İş Hanı Atatürk Bulvarı No:81 Kat:5 D:16 Kızılay – ANKARA
Tel: 0312 431 75 47 – 0312 431 95 47
GSM & WhatsApp: 0532 350 25 87