Anüs bölgesinde ki şişkin damarlara tıpta hemoroid, halk arasında ise basur denilmektedir. Çoğunlukla kabızlık ve ıkınma sebebiyle şişen bu damarlar ileri evrelerde el ile kolayca hissedilebilir. Parlak kırmızı kan, şişlik, ağrı ve kaşıntı başlıca basur belirtileridir. Ülkemizde ve dünyada ki insanların büyük çoğunluğu zaman zaman basur belirtileri ile minimal düzeyde bile olsa karşılaşmıştır.
Hemoroid Neden Olur?
- Basur, genetik durumların söz konusu olduğu bir rahatsızlıktır yani aileden çocuğa geçebilir.
- Meslek icabı uzun süre oturmak anüs bölgesinde basınca sebep olabilir.
- Yine meslek icabı aşırı ağır yüklerin kaldırılması risk oluşturur.
- Vücudun zorlanmasına sebep olan fazla kilolar.
- Kronik kabızlık ve dışkılama esnasında ıkınmak.
- Düşük ihtimalle de olsa sıkça anal yoldan cinsel ilişkiye girilmesi.
- Gebelik Gibi durumlar basurun ortaya çıkmasında birer risk faktörü oluşturmaktadır.
Hemoroid Belirtileri Nelerdir?
- Anüste kaşıntı ve buna bağlı tahriş.
- Ağrı ve şişlik.
- Dışkılama ile birlikte veya sonrasında kanama.
- Çok yaygın olmasa da dışkı ve gaz kaçırma.
Hemoroid özünde çok ağrıya sebep olan bir hastalık değildir. Bu hastalığın dereceleri vardır. Basur memesinin boyutuna ve sebep olduğu şikayetlere göre derecesi vardır. 4 dereceye ayrılır.
3. ve 4. dereceler hastalığın ulaştığı son evredir. 3. derecede ki meme el ile içeri sokulabilir fakat 4. derecede ki her zaman dışarıda durur. Dışarıda kalan 3. ve 4. derece basur memeleri makat kasları arasında sıkıştığında tromboze hemoroid, yani basur boğulması ismi verilen durum gerçekleşir.
Dolayısıyla dayanılmaz ağrılar söz konusu olur, öyle ki kişinin yürümesine bile olumsuz yönde etki eder. Hemoroitler büyük derecede hayati risk taşımazlar, fakat kişiye verdiği sıkıntılardan dolayı yaşam kalitesinin oldukça düşmesine sebep olurlar. Nadiren de olsa kanamalardan dolayı kişide zayıflama, solgun cilt ya da anemi gibi sorunlar görülebilir.
Basur Çeşitleri Nelerdir?
İç ve dış şeklinde ikiye ayrılan hemoroid hastalığının toplumda yaygın şekilde görülen tipi iç hemoroid’tir. İç basur anüsün içinde gerçekleşip dışarı memesi çıkan bir vak’adır. Dış basur ise anüs dışında oluşur ve nadir görülür.
Hemoroid çoğunlukla kabızlık sorunu olan kişilerde meydana gelir, tabi burada ki tek suçlu kabızlık değildir. Kabız kalan kişinin dışkılama amacıyla tuvalete girdiğinde ıkınması doğrultusunda anüste meydana gelen basınç damarlarda doku hasarına yol açmaktadır. Doku hasarı olan damarlar ise şişerek basur hastalığının habercisi olmaktadır.
Basur Hastalarının Neredeyse Hepsi Utanırlar
Hemoroid hastalığı söylediğimiz gibi yaygın olarak görülmektedir ve ilerlemiş olanlar kişilerde oldukça fazla yakınmalara sebep olur. Oluştuğu bölge itibariyle insanlar böyle bir sıkıntıları olduğunu kimse paylaşmaz. Daha çok çözümü dijital ortamda verilen tavsiyelerde ararlar.
Hatta piyasada basura kesin çözüm gibi sloganlarla satılmakta olan çeşitli bitkisel ürünlerde de deva aramaktadırlar. Bu tarz ilaçlar kabızlığın giderilmesinde ve dışkının yumuşamasında rol oynadığından rahatlık söz konusu olabilir. Fakat tedavi etmeye yönelik herhangi bir üstünlüğü yoktur.
Kişiler doktora giderek muayene olmaya çekinirler bu yüzden geçen zaman içerisinde herhangi bir tedbir almazlar ve dolayısıyla hastalık gittikçe ilerleme göstermektedir. Ya da sağlık ocağı kurumlara giderek makat hastalıkları konusunda tecrübesi olmayan doktorlara şikayetlerini anlattıklarında direk olarak hemoroid ile ilgili ilaçlar reçete edilerek gönderilir.
Kişiler bu gibi sebeplerden dolayı hastalığın ilerlemesine sebep olmaktadır. Aslında utanılacak bir durum söz konusu değildir. Doktorlar insanların sağlıklı olmaları için vardır. Bu asla unutulmamalı ve hastalık ilk fark edildiği anda mutlaka proktoloji yani makat hastalıkları konusunda tecrübeli bir genel cerrahi uzmanına başvurulmalıdır.
IDEA Klinik dahil makat hastalıkları tedavisi yapan bir çok kurum da teknolojik alet ve cihazlar sayesinde ameliyatsız tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Dolayısıyla başlangıç aşamasında utanma sorununa engel olup doktora başvurulursa en kolay dönemde tedavi olunacak, bunun yanı sıra hastalığın meydana gelmesinde rol oynayan sebepler öğrenilecek ve hayatın geri kalanında gereken tedbirler alınabilecektir.
Hemoroid Nasıl Teşhis Edilir?
Yapılacak bir kaç muayene çeşidi vardır. Uzman hekim olarak anüsü göz ile inceleyecek ve ardından parmakla muayene edecektir. Bu her ne kadar komik ya da çekinilecek bir durum gibi gözükse de parmak muayenesi önem taşımaktadır.
Çünkü gözle görülemeyecek olan bulgular parmakla hissedilerek bir kesinliğe kavuşabilir. Bunun dışında yine önemli bir yeri olan diğer muayene çeşidi anoskopi muayenesidir. Anoskop her tedavi merkezinde bulunması gerek bir alettir. Fakat bir çok kurum fazla önemsememektedir. Anüsün içini 10cm’e kadar gözükmesine olanak tanıdığından oldukça etkili bir muayene çeşididir.
Basur Şikayetleri Nasıl Geçer?
Günümüzde ülkemizde ya da dünyada bir çok hastalık için herhangi bir faydası olan ya da olmayan sayısızca bilgi ve yöntem bulunmaktadır. Özellikle internet ortamında ki web sitelerinde basura yönelik sunulan çoğu yöntem dudak uçuklatacak cinstendir. Söz konusu sağlık olduğunda araştırmalar çok doğru bir şekilde olmalı ve kesinlikle her yöntem bilinçsiz bir şekilde uygulanmamalıdır.
Kabızlık Varsa Mutlaka Çözülmeli
Yazımızın başından beri hastalığın en çok görülmesine sebep olan faktör kesinlikle kabızlıktır. Basurun yarattığı şikayetleri uzaklaştırmak için yapılması gereken en önemli hamle kabızlığın ortadan kaldırılmasıdır. Kabızlığın ortadan kalkması için bir çok yöntem mevcuttur. Dışkının yumuşatılması büyük oranda fayda sağlayacaktır. Bu soruna çözüm bulduktan sonra da aşağıda sıraladığımız yöntemler denenebilir.
Ağrı Kesici Özelliği Olan ilaçlar
Şikayetlerin azalması ve minimize edilmesi yönünde faydası olan ağız yoluyla alınan haplar veya anüse uygulanan merhemler elbette kullanılabilir. Fakat bu ilaçlar tedaviye yönelik herhangi bir katkı sağlamadığından gelip geçici bir yöntem olmaktadır. Dolayısıyla her gün sayısızca ilacın içilmesi de farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Anestol merhem isminde ki ilaçta anüsün üzerine uygulandığında bölgenin uyuşmasını sağlar. Dolayısıyla orada ki şikayetler kişi tarafından hissedilmez. Aynı şekilde gelip geçici bir yöntemdir.
Sıcak Su Oturma Banyosu
Üst kısımda belirttiğimiz gibi sürekli olarak ilaç kullanımı zararlıdır ve daha farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olur. Ev ortamında yapılabilecek en kolay ve en faydalı yöntem sıcak su oturma banyosudur. Kişide ciddi anlamda rahatlama sağlar. içine oturulabilecek büyüklükte ki bir leğenin içine yine içe oturulabilecek ve yakmayacak sıcaklıkta ki derecede suyu doldurun ve içinde oturun. Bu uygulama gün içinde limitsiz sayıda yapılabilir.
Lif Bakımından Zengin Gıdalar Tüketilmeli
Kabızlık şikayetiniz var ve bu sizi aşırı sıkıntıya sokuyorsa, başlıktan da belli olduğu üzere lif bakımından zengin gıdaları tüketmeniz önerilmektedir.
Hijyen Önemlidir
Dışkılama işleminden sonra anüsün temizlenmesi oldukça önemlidir fakat bu sadece temiz suyla, zarar vermeden yapılmalıdır. Hijyene düşkünlüğü fazla olan kişiler anüslerini çeşitli metaryeller bastırarak tahriş edici şekilde ve kimyasal maddelerle temizlemektedir.
Bu hem mukozaya hem de anüse zarar verebilen bir durumdur. Bu yüzden sadece duru su ile bastırılmadan hafif hafif temizlenmesinde fayda vardır.
Basur Nasıl Önlenir?
Basurun daha fazla ilerlememesi ve kabızlığında söz konusu olmaması için bolca su ve sıvı tüketilmelidir. Bu sayede dışkı yumuşatılacağı için herhangi bir olumsuzlukta söz konusu olmayacaktır.
Okulda, avmde, kafede yada herhangi bir yerde dışkılama ihtiyacı hissettiğiniz gibi mutlaka yapmalısınız. Şimdi yapmayayım, eve gidince yaparım, akşama yaparım, sabah yaparım gibi dışkı ertelemek kabızlık oluşumuna yol açtığından dolayı bu tarz alışkanlıklara son verilmesi gerekmektedir.
Günlük yapılacak düzenli ve en az 30 dakikalık yürüyüş basur yanı sıra bir çok rahatsızlığın şikayetlerine iyi gelmektedir ve bazı hastalıkların oluşumunu da önlemektedir.
Fazla kilolar basur dahil bir çok sağlık problemine yol açar. Dolayısıyla fazla kiloların verilmesi insanlar için oldukça avantaj sağlarlar.
Özellikle soğuk havalarda duvar, fayans, taş gibi yerlere oturulmaması önem taşır.
Lif bakımından zengin gıdalar sıkça tüketilebilir
- Tam buğday
- Yulaf ezmesi
- Armut
- Havuç
- Kepek
- Esmer Buğday
Cerrahi Yollarla Tedavi Yöntemleri
Hiç bir yol çözüm olmuyor, şikayetleriniz azalmıyor ve sosyal hayatınızı dahi olumsuz yönde etkiliyorsa cerrahi yöntemleri tercih etmekten başka yol kalmamış anlamına gelmektedir. İşin aslı hastalığın ilk fark edildiği zamanlarda herhangi bir utanma ya da benzeri bir durum gözetmeksizin muayene olunsa hem bu kadar şikayete katlanılmaz hem de tedavisi daha kolay olabilirdi.
Neyse ki günümüzde basur tedavisi adına ameliyatsız yöntemler uygulanabilmektedir. Bu yöntemler ile yapılan tedavilerin ardından kişi kendi imkanlarıyla tedavi merkezinden ayrılır ve günlük faaliyetlerine hiç bir ara vermeden devam edebilir.
Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler olarak ikiye ayrılan basur tedavisini aşağıda ki şekilde özetleyebiliriz.
Doktorunuz sizi hastalığınızın derecesi, durumu ve uygulanabilecek tedavi yöntemi hakkında doğru bilgilendirmelidir.
1- Ameliyatlı Basur Tedavisi Yöntemleri
Bilinen klasik ameliyat ile yapılan tedavi yöntemidir. Geçmişten günümüze alternatifi olmayan bu yöntem bugün yerini ameliyatsız tekniklere bırakmıştır. Dezavantajı fazla olan bu teknik artık çok sık kullanılmamaktadır. Dikiş, narkoz, pansuman, istirahat gibi dezavantajları ve komplikasyonları oldukça fazladır.
2- Ameliyatsız Basur Tedavisi Yöntemleri
Günümüzde geliştirilen ameliyatsız yöntemlerle basur tedavisi çok zahmetsiz ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra narkoz, kesi, dikiş, pansuman ya da benzeri hiç bir dezavantajı da bulundurmamaktadır. Kullanılabilecek ameliyatsız yöntemlerde kendi içinde değişmektedir. Basur derecesine göre farklı yöntemler kullanılmaktadır. bunlar:
Lazerle Basur Tedavisi
Isı enerjisinden faydalanarak oluşan meme tahrip edilir. Aynı zamanda kanama söz konusu ise lazer cihazı temas ettirildiği anda kanama sona erer. Çoğunlukla 1. ve 2. derece hemoroid rahatsızlıklarında uygulanabilir.
Lastikle Boğma Yöntemiyle Basur Tedavisi
Vakum özelliği olan cihaz sayesinde meme vakum ile çekilir ve memenin son kısmına bir lastik halka takılır. Lastik halka çok sıkı özelliğe sahip olduğundan memeye giden kan akışını engeller ve böylece kan gitmediği için beslenemediği için çürüyerek kendiliğinden düşer.
THD Yöntemiyle Basur Tedavisi
THD açılımı Trans Hemoroidal Desarterizasyonu anlamına gelir. Basur memesine damarlara kan akışının durdurulması amaçlanır. Meme bu yöntemle bağlanarak kan akışı durdurulur. Kanın ulaşamadığı meme bir süre sonra büzüşerek kendiliğinden düşer.
Ameliyatsız Tedavi Yöntemlerinin Avantajları
- Tahlil ya da benzeri uygulamalar gerekmez.
- İstirahat gerektirmez.
- Tedavi sonrasında ağrı olmaz ya da minimaldir.
- Tedavi kısa sürede gerçekleştirilir.
- Dışkı ya da gaz kaçırma olmaz.
- Narkoz gerekmez.
- Aynı gün iş, özel ve sosyal hayata geri dönülebilir.
- Pansuman gerekmez.
Hemoroid (Basur) İçin Hangi Doktora Gidilmeli?
Basur şikayetiniz söz konusuysa ve doktora gitmeye karar verdiyseniz genel cerrahi uzmanına başvurmalısınız. Mümkünse proktoloji (makat hastalıkları) konusunda tecrübeli bir uzmana başvurursanız sizin için avantaj sağlar.
Basur Ağrısını Kesen İlaç
Bu amaçla bir çok ilaç kullanılmaktadır doktorların tercih sırası şu şekildedir;
- Akla ilk gelen ilaç Anuflex Merhemdir. Anuflex Merhem içeriğindeki bölgesel uyuşturucu ve ağrının önemli sebeplerinden olan makat kasılmasını ortadan kaldırarak rahatlatır ve ağrıyı keser, dual etkisi Anuflex Merhemi öne çıkarmaktadır.
- Anestol Pomat bölgesel uyuşturucu etkisi vardır ağrının azalmasını sağlar ama kas gevşemediği için etkisi sınırlı kalır.
- Hemoralgine Krem, Anestol gibi etkilidir.
- Proctoglivenol krem Bölgesel uyuşturucu etkisiyle ağrıyı azaltır ancak uyuşturucu etkisi diğerlerinde kıyasla daha hafiftir.
- Ağrı kesici haplar, Alveres, Etol, Apranax grubu ilaçlar daha etkilidir. Mide şikayeti varsa bu haplar yerine Parol, Novalgine gibi yan etkisi olmayanlar tercih edilmelidir, bu gurup ilaçların etkisi daha azdır.
Öncelikle. İyi akşamlar ben tuvaletten sonra. Basur oldum anlatması çok zor şuanda ağrım var doktora gitmem gerekirmi hocam
daha önce he2ehangi bir şikayetiniz yoksa ve kabız olup tuvalette uzun kalıp ıkındıysanız anal hematom olabilir.çok ağrıya neden olur.muayene olmanızda fayda var.
Hocam en geçen sene olmuştum bu sene oldum kışın oluyo açıkça doktora gitmeye cekiniyom ama gidicem Bursa’dan yazıyorum
Tedavi olup beslenme ve tuvalet alışkanlıklarını düzenlerseniz tekrar etme riski çok azalır. Bizkliniklerimizde makat hastalıklarına spesifik çalışıyoruz. Dolayısıyla maaş hastalıklarında ameliyasız tedavisine yönelik her tür teknolojiye sahibiz. Bursada şubemiz var. 05426210888 nolu telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.
Eşim yaklaşık 10 yıldır kabızlık çekiyor ara sıra basuru olurdu. Tedavi hiç almadı.6 gündür Duphalac,Venotrex, Procto-Glyvenol alıp, baticonlu sıcak su yapıyor.Dün kanaması oldu içerde meme patlamış gibi hissettiğini söyledi. Artık rahat dışarı çıkıyor biraz yanması var.Dış basuruda mevcut papatya gibi 3-4 meme şeklinde. Eyüp devletteki doktor parmak yoklaması yapmadan secde pozisyonunda baktı ve ilaçlı tedavi korkmayın dedi.Cerrahi işleme gerek olur mu? Kıymetli yanıtlarınızı bekliyoruz.
hemoroid tedavisinde ilaç kullanımı şikayetleri azaltmaya yöneliktir, hemoroid memeleri ortadan kalkmaz. Basur 2-3 cü evre ise rubber bant veya İRC dediğimiz ayakta uygulanan girişimsel tedavi, 4.cü evreye gelmişse THD veya ameliyatla tedavisi uygun olur.
Hocam benim ara ara kabızlık oluyordu iki haftadır daha farklı basürün ne olduğunu biraz araştırınca ona benzetim bi kanamam agrım yok sadece makat bölgesinde bir şey engel olduğu için sıkıntı cekiyorum muayene olmalımıyım kendimce birşeyler mi yapmalıyım
Dışkılamaya engel olan bir yapı hissediyorsunuz muayene olmalısınız. 05426210888 nolu telefondan size en yakın kliniğimizi öğrenip muayene ve tedavi olabilirsiniz. Ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelik her tür teknolojiye sahibiz.
7 ay önce iç hemoroidden dolayı bant ligasyonu yapıldı. İşlem öncesi kanamam çoktu. İşlem sonrası yaklaşık 15 gün azda olsa kanamam oldu. Sonra durdu Son bir ay kanamalarım başladı. Bilgilendirirseniz sevinirim.
NOT.Yaş 50
8 ay önce yapılan tetkiklerde(konoskobide) iç hemoroid teşhisi kondu.Kabızlık yok.
Tekrar etmişse, muayene ile değerlendirilir, gerekirse tekrar yapılır.
Hocam eşim 8 aylık hamile basur oluşmuş oluşmadan önce eyep bi kan geldi sonra basur oluştu ne yapmamız lazım
Önce kanamanın sebebinin gerçekten basur dan mı çatlaktan mı ya da başka bir hastalıktan mı olduğunu anlamak için muayene olması gerekir. muayeneye gidene kadar birkaç gün için dışkılamadan önce bir iki dakika sıcak duşa tutsun sonra yine dışkılamadan önce vazelinli yağlı kremlerle anüsün hemen girişini kremlesin, sonra dışkılasın. Kabız ya da ishal olmasın. Kabızlık için bol su sebze salata ve lifli meyveler tüketsin. Çok uzun oturmasın, ayakta kalmasın, yatarken sırt üstü değil yan yatsın. İlk fırsatta da muayene olsun
fistur amelıyat oldum 2017 kasım zaman zaman agrımlarım oluyordu hafıf son 3 ay dır yoktu bırden sabah basladı agrı hızlandı gun boyu devamlı amelıyat faydalıolmadı mı nedır sızce
Nüks etmiş olabilir. Kliniğimiz makat hastalıklarına spesifik çalışıyor ve ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelik hee tür teknolojiye sahibiz,gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz. 05426210888 nolu telefondan extra bilgi ve randevu alabilirsiniz.
Ben 8 ay önce doğumdan dolayı masur oldum daha önce doktora gitim amalayat gerekmez kendiliğinden geçmesini bekleyin dedi ama geçmedi napmaliyim
Kabızlık ve ıkınmaya bağlı oluşan hastalıklardandır. Gebelikte oluşanlar doğumdan sonra gerileyebiliyor. Kliniklerimiz makat hastalıklarına spesifik çalışıyor ,bu nedenle ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelik tüm teknolojiye sahibiz. Size en yakın kliniğimize gelirseniz, durumunuzu muayene ile değerlendirip en uygun yöntemle tedavinizi yapabiliriz.05426210888 nolu telefondan extra bilgi ve randevu alabilirsiniz.
Merhaba hocam 1 seneye yakındır hemoroit sıkıntım var her büyük abtesten sonra ıkınma ile birlikte kan ve memeler ortaya çıkıyor daha sonra çok ağrı yapıyor bunun ilk çözümü ameliyatmıdır ne yapmam lazım kabızlık için yumuşatması için ilaç içiyorum ama yumuşasa bile daha sonrasında ağrı oluyor
şikayetlerinize bakılırsa anal fissür ve hemoroidiniz var gibi görünüyor. Kliniklerimizde her iki hastalığın tedavisi ameliyatsız yöntemlerle yapılmaktadır. 05426210888 nolu telefondan extra bilgi , size en yakın şubemizin iletişim bilgilerini ve randevu alarak gelebilirsiniz.
Merhaba hocam bende 25 senedir basur var dışa doğru 3 tane meme var son 3.4 aydır sağ kalçamda agrı var Ağrı’nın sebebi hemoroid ola bilirimi birde lazerle ameliyatı mümkünmü
Hemoroid bulunduğu evreye göre farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilir, burada mümkün olduğunca anal kanal anatomisini bozmayan müdahaleler tercih edilmelidir. Sağ kalçaya vuran ağrı hemoroid hastalığının rutin bir bulgusu değil, muayene edip ayırıcı tanı konması gerekir.
Op. Dr. Atilla KAYA
Hocam benim 3 yıldır basur şikayetim var ve büyük abdestimi yaptıktan sonra ağrı şişlik oluyor.ve 4 5 tane meme var şişkinlik gazda oluyor bende tuvaletten sonra ağrılarım artmaya başladı.şıslerde git gide buyüyor yardımcı olurmusun hocam.
Kliniklerimiz makat hastalıklaeına spesifik çalışıyor, bu nedenle ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelik her tür teknolojiye sahibiz,05426210888 nolu telefondan size en yakın kliniğimize ulaşırsanız ,muayene ile hastalığınızın derecesi tespir edilip size en uygun yöntemle tedaviniz yapılabilecektir. Makattaki ağrı anal fissüründe gelişmiş olabileceğini düşündürüyor, çünkü hemoroid de pek ağrı görülmez.
Slm hocam ben yaklaşık 22 gün önce hemoroid ameliyatı oldum ine ile körertme yöntemi yaptılar daha sonra sol tarafta 1 hemoroid daha olduğunu söyledi 3 evrede şu an makatımın dışında çok agrısı var ama aynı yöntemle amaliyat olmak istemiyorum lazerle tedavi olabilirmi
Daha yeni tedavi olmuşsun bunun kontrollerini ve gerekirse ek müdahalesini kendi doktorun yapabilir, çabuk tedavi ve doktor değiştirmeye gerek yok
Tedavin tamamlandıktan sonra yeterli iyileşme sağlanamazsa o zaman ayrıntılı muayene ile ne tür bir tedavi seçeneğinin uygun olacağına karar verilebilir.
Op. Dr. Atilla KAYA
İyi gunler hocam üç sene önce ameliyat oldum içdiş hemorit ve makat çatlğı iyyimdi taki onbeş tatile kadar subatta Bi kabızlık yasadım ve başa döndük. Krem fitil agrı kesici geçmiyor sosyal hayat sıfırlandı yuremıyorm bile modetilaçı verdi doktor iyi gelirmi
şikayetinizz daha çok anal fissür düşündürüyor. Fissüre bağlı hemoroid sık gelişir. Daha önce ameliyat olduğunuz için gaz ve dışkı kaçağı sorunu ile karşılaşabilirsiniiz,Bu nedenle ameliyatsız yöntemlerle tedavi olmalısınız. 05426210888 nolu telefondan extra bilgi ve randevu alabilirsiniz
Merhaba
Ben 60 yaşında bayanım.2 normal doğum yaptım.İki doğumdan sonra hemoroid sahibi oldum.Zaman zaman çıkıp kayboluyordu.Fakat 2 senedir kaybolmuyor.Bazen dışarı çıkıyor bazen içeride kalıyor.Bayağı dolgun bir pozisyonda. kaşıntı çok.Dışkı tamamen çıkmadığı için aralıklarla dışkılama ihtiyacı oluyor.Kabız olmamaya özen gösteriyorum ve her gün dışkılama alışkanlığı edindim.Bu arada akıntı da oluyor.Ameliyatsız çözüm önerinizi bekliyorum.
Durumunuzu muayene ile değerlendirip uygunsa ameliyatsız yöntemlerle tedavinizi yapabiliriz.
Hocam merhaba ben 17 yaşındayım tuvalete girdiğimde elime şişlik geliyor sadece onun haricinde hiçbir ağrım sızım kanamam yok Günde 3 litre su içtiğim için kabızlığımda yok ama sorun şu ki ben çocukluğumdandır doktorlara karşı bir zaafım var gidemiyorum hastanenin kapısına gelince tansiyonum düşüyor kalp atışım yükseliyor titremeye başlıyorum o yüzden gidemiyorum doktora evde birşey yapamazmıyım lütfen yardımxı olun
uzun süredir varolan bir şişlikse ve dışkılama ve ıkınma ile değişmiyorsa muayene ile değerlendirmek gerekir,kliniğimiz makat hastalıklarına spesifik çalışıyor ve ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelik her tür teknolojiye sahibiz,gelirseniz muayene ile değerlendirip uygunsa tedavinizi yapabiliriz
Selam hocam bende surekli kabızlık oluyor tuvalete ciktiğim zaman ıkınma sirasinda oval olarak makatin yuzde 90 nı balon gibi ayni anda şişiyor ıkınmayi kestiğim zamn şişme sonlaniyor. Hic kanama olmamiş bu gune kadar.uşutuğum zamn cok yanma ve kasilma oluyor sert zemine oturunca rahatsiz oluyorm nadiren kaşinti oliyor sizce basurmu hastaliğim.
şikayetiniz hemoroid düşündürüyor fakat yanma olduğu için beraberinde hemoroidde olabilir.şikayetleriniz ilerlemeden tedavi olmanızı öneririm,extra bilgi ve randevu için 05426210888 nolu telefonu arayabilirsiniz
Hocm 1 ay önce hemoraid ameliyati oldm fakat büyük abdeste çıkamıyorm bole makatım dışarı cıkıyor ama yapamıyorm darlık olusa bilirmi doktoruma gittim kntrol etti bir aksi durum yok dedi ama bence bi sorun varr bana yardımcı olun lütfenn
muayene ile gerekir.yalnız kabız kalmayın,tuvalette uzun kalıp ıkınmayın,beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenleyin
İyi günler hocan benim rahatsızlıgım büyük tuvalete cıktıgımda olan kabızlıgımdan dolayı tuvalolami yaparken kanama olması ve cok az bi agrı olması bide hafif kaşıntı ve 2 tane meme belirmesi hocam bunun ameliyatsız tedavi edilme imkanı nedir hocam
makat kanamalarında mutlaka anoskopi muayenesi ile değerlendirilmesi gerekir.temelde yatan kötü huylu bir nedeni olabilir
Hocam bende dışta meme olarak var beni kanama dışında rahatsızlık vermiyor
Doktora gidip tedavi almama gerek varmı kendiliğinden gecermi
hemoroid her kabız kalıp tuvalette ıkındığınızda ilerleyen bir hastalıktır.bu nedenle doğrusu tedavi olup beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz
Merhaba 2 3 yıldır fissür şikayetim var böyle kronik olunca tedavisi zor mu oluyor
kronik fissür ameliyat yada botulinum enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemeniz gerekir.fissür 3 haftadan sonra kronik kabul edilir